Vandrarhemmet

PERFEKT STÄLLE ATT VISTAS PÅ


Med vår vackra trädgård och utsikt över Kyrksjön.

Unitis vandrarhem finns i den vackraste och lugnaste delen av Ljusdal, i den del som kallas "Gamla stan". I ändan av Badhusgatan, där husets baksida vetter mot en uppväxt tomt, en lummig park och en liten sjö. Kyrksjön - som lockar med bekväm gång och cykelväg runt om, bryggor, badplats, betongpark och lekpark, Volleyboll-plan, samt mycket fina rejäla bryggor som inbjuder till picknick, fiske och solbadande.


Som gäst hos oss har du nära till all service du kan behöva; några minuter bort per fot hittar du Shopping möjligheter, kafeér och restauranger, banker och kommunikationer. På andra sidan kyrksjön hittar du Ljusdals vackra hembygdsgård, Ljusdals folkpark ( med en liten badplats i Ljusnans fina vatten), minigolf med mera. Så ta dig tiden att uppleva lite mer av Ljusdal när du ändå är här, en tidig morgonpromenad i solsken runt sjön ger dig mer energi än en extra timma i sängen.


Vandrarhemmets hus.

Huset uppfördes 1928 på en av kommunen skänkt tomt som badhus. Då, för nästan hundra år sedan fanns i källaren, en lågtryckspanna, en varmvattenberedare och en kolkällare. På första våningen fanns biljettkontor och baderskans dagrum, tre badhytter med skinande vita badkar och omklädningshytter för bastu samt tvagningsrum.

Det billigaste badet (Dusch och badbalja) kostade 35 öre. Den övre våningen inehöll två lägenheter. En tvårummare för husets arrendator, och en enrummare för uthyrning. Varmbadhuset upphörde 1970 och blev sen privatbostad. På 2000-talet blev huset kommunalägt vandrarhem - och den 1/3 2017 tog Unitis över driften, så nu är det vi som önskar ER hjärtligt välkomna hit.


Vi har sex rum som alla är enkelt men hemtrevligt inredda. Varje rum har två bäddar med plats för extrasäng, samt tv. Förutom någonstans att sova finns dusch/WC på varje plan, dessutom finns vardagsrum och kök att utnytjas av gästerna.

6

RUM

SJÖ

NÄRA


CENTRALT

Du hittar oss på:

Du når oss på:

0651-13331 

info@unitisvandrarhem.se (Ej bokning)

© All Rights Reserved.

Unitis hantverkskooperativ